Blog pokoušející se mapovat kvalitní filmovou tvorbu u nás i ve světě...

The Climb (Výstup)

17. 6. 2009 12:17
Rubrika: Křesťanské | Štítky: film , Horolezectví... , The Climb

http://www.csfd.cz/film/106716-climb-the/#

"Vyvedl je na vysokou horu"

Zajímavý příběh dvojce horolezců, které svádí dohromady náhoda (nebo...), při záchraně syna vlivného podnikatele. Ten jim za odměnu umožní výstup na vrchol o kterém oba sní.  Příběh popisuje skutečnou událost.

Rozhodně zajímavé je sledovat vývoj vstahu dvou hlavních hrdinů, kteří tvoří téměř dokonalý protiklad. Proti věřícímu, rozvážnému, vyrovnanému borci stojí chlapík, který je vnitřně rozervaný, rozhodně né vyrovnaný a o křesťanství v jeho případě vůbec není třeba mluvit. Jak bůh v horách změní jejich osudy je rozhodně nejsilnější (a zjevně také hlavní) faktor filmu.

Film, nebo spíše jeho atmosféru doplňuje příjemná hudba (worship). Romanticky založený člověk, horolezec, i dobrodruh dozajista ocení příjemě lazené záběry z hor. Kamera je celkově klidná a i když se pan kameraman nevyhnul určitým klišé, rozhodně je dojem ze záběrů pozitivní. Emotivnost zpracování na mě osobně působí v celku kladně, i když v mnohých může vyvolat dojem násilnosti. (Zde je třeba film trochu bránit, protože mnoho jiných filmů působí emočně daleko násilněji, ale nikoho to nevzrušuje, čili důležitým podnětem k nespokojenosti je zejména křesťanské téma)

Srovnání film rozhodně nesnese s Clifhangrem kterého svojí smysluplností neuvěřitelně válcuje. Ze srovnání s filmem "Pád do ticha" už nevyjde tak dobře, ale když zamhouřím oko, troufám si tvrdit, že se Pádu The Climb blýží a to je myslím dobrá zpráva.

Mé hodnocení:75%

Trailer

Zobrazeno 1108×

Komentáře

domecek

Říkám si, komu je film určen?! Věřícím?! Ti se myslím při shlédnutí nic nového o křesťanství nedoví. Nevěřícím?! Tady se obávám, že nevěřící z kina odejde už během filmu se slovy, že jde o prachprostou křesťanskou agitku. Nevím.

Zobrazit 1 komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz