Blog pokoušející se mapovat kvalitní filmovou tvorbu u nás i ve světě...

Magická Hlubina

17. 6. 2009 15:42
Rubrika: Legendy | Štítky: film , Potápění , 1988

CSFD

"Nadechnout se nad hladinou..."

Struhující film o potápění, lásce, megalomanství, skromnosti, přátelství a soupeřivosti. Film o osudech dvou mužů, kteří ač jsou velmi rozdílní mají oba jednu životní vášeň. Zatímco Jacques , od přírody skromný introvert dokazuje to co nikdo jiný, Enzo megalomanský "náfuka", jeho přítel, se mu snaží vyrovnat. Jejich životy spojuje, ovládá, řídí a naplňuje jedna společná věc kterou je potápění.

Nejsilnějším faktorem filmu je bezesporu to, jakým spůsobem sleduje psychiku obou borců. Jejichž jedinečná vášeň naprosto ovládá jejich život. Zároveň nám film přináší pohled na kontrastnost osobností obou hrdinů. Řekl bych že člověka vtáhne a donutí ho přemýšlet.

Technické zpracování je na svoji dobu velmi dobré, takže nám film i dnes (více než 20 let později) nabízí příjemné pokoukání. Sirovost příběhu dokonale vyvažuje romantickými záběry. Třešničkou na dortu je několik na svou dobu značně kvalitních efektů, které sice dnes nejsou nic extra, ale ve filmu z roku 1988 jsou řekněme zajímavé.

Film je těžké s čímkoliv srovnávat, alespoň pro mne. Rozhodně svojí myšlenkovou hlobkou, nebo řekněme zvlášťním pohledem ze všech filmů s tematikou potápění vybočuje. Přináší neuvěřitelný emoční zážitek. Film vás pohltí během úvodních minut a pustí váš až na konci. Doporučuji tedy předem návštěvu WC, dostat do těla zásobu nikotinu a zajistit si do dosahu jídlo a pití:-)

Mé hoenocení: 65%

Trailer

Zobrazeno 995×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz